Ondřej Červinka

23. 6. 2015

Jak jsem potkal Richarda a jeho partu

Odříkaného největší krajíc - to je i můj příběh. V mládí jsem byl svým okolím vždy vnímán jako totální sportovní antitalent. Pak jsem potkal svoji ženu a ta ze mě udělala člověka, který rád a pravidelně sportuje. A tato transformace bařtipána, který ještě před 4 lety vážil při 180 cm 118 kg, vyvrcholila někdy před rokem. Tehdy byly nejspíš nějaké erupce na slunci, protože jsem se z nějakého důvodu, ani nevím proč, rozběhl a z pohodlného lenocha, který měl celý život odpor k běhání, se stal člověk, který si postupně začal vytvářet na běhu závislost.

Výsledek se dostavil někdy na začátku února 2017, kdy přišlo zranění. Natrhl jsem si sval v lýtku. Měsíc jsem chodil po doktorech, masáže a tapování, ale závislost a nedočkavost pokaždé způsobila, že jsem si zranění obnovil. A pak mě kamarád vyhecoval, abych s ním šel na kurz Kidokai Runningu. Tehdy jsem poznal Richarda. Díky víkendu, kde jsem si znovu obnovil své zranění, jsem pochopil, že jde běhat jinak. Pochopil jsem, že způsob, kdy člověk běhá na krev tak, že si o nějaké zranění koleduje, asi není ten nejlepší způsob a zkouším s tím něco dělat. Zároveň jsem také skončil na Richardově terapeutickém stole a i díky němu se z vleklého zranění pomalu dostávám. 

Ale příběh lidí kolem Healthy Life není jen o běhání a fyzioterapii, je to o přístupu k sobě samému. Ukážou vám to, co mají vyzkoušené, co jim funguje a nic vám nevnucují, nekážou. Díky Richardovi a lidem kolem něj jsem si uvědomil, že se mám rád natolik, abych se k sobě samému začal chovat slušně. Nebýt k sobě dobytkem. Vím, zní to divně, ale ruku na srdce, podívejte se sami na sebe a lidi kolem vás, a uvidíte poloviční šílence kteří si neustále více či méně ubližují - jídlem, pitím, sportem, prací, chováním k sobě navzájem. 

Healthy Life nabízí alternativu a je jen vás, jestli si ji koupíte. Investice do sebe samého se mi v tomto případě rozhodně vyplatila. Dostal jsem směrovku a vydal jsem se po ní vlastní cestou. Kdykoli se mohu zeptat na další. Nakonec i z toho běhání mám teď mnohem větší radost. Není to už jen dřina, do které se musím nutit. Je to relax, který už mě občas ani nebolí…:-)

Životopis

Narodil se 11.5.1977 ve Frýdlantu v Čechách. Od narození žije v Liberci. Absolvent Gymnázia Františka Xavera Šaldy a hospodářské fakulty Technické univerzity v Liberci (obor podniková ekonomika). Už při studiích začal s podnikáním v oblasti kultury.

Provozoval vlastní uměleckou agenturu. Od roku 2001 pak zajišťoval kompletní produkci kulturních akcí pro Kulturní a společenské centrum Lidové sady.

Do ODS vstoupil v roce 1997. O rok později úspěšně kandidoval do městského zastupitelstva. V roce 1999 se pak stal členem Místní rady, od roku 2003 byl až do jara 2013 jejím místopředsedou a v květnu 2013 byl zvolen předsedou místního sdružení. Členem Rady města jsem se stal v roce 2000. V současné době je řadovým, opozičním  zastupitelem města, předsedou Výboru pro školství, výchovu a vzdělávání a členem Finančního výboru zastupitelstva SML.

V roce 2010 jsem se stal manažerem ve společnosti Grant Thornton Advisory, kde se doposud zabývá projekty především v oblasti veřejné správy, zdravotnictví a sociálních věcí.

Od roku 2008 je šťastně ženatý s manželkou Hankou. 15. listopadu roku 2008 na svět přišla naše dcera Eliška. Mezi jeho koníčky patří cyklistika, fitness, rád čtu historickou prózu a literaturu faktu.