Eva Vrabcová Nývltová

23. 6. 2015

Příběh Evy Vrabcové Nývltové:

"Poprvé jsem měla tu čest na soustředění, kam Richarda pozval tehdejší reprezentační trenér. Neměla jsem konkrétní problém, ale cítila jsem se hodně a stále unavená. Postupem času jsme spolu vyřešili spoustu zdravotních (prasklá fascie, vyhozená žebra, svalové přetížení, poraněné koleno, …), ale také psychických problémů.

Naše spolupráce začala pouze na soustředěních. Postupem času jsem ho ale začala navštěvovat i při „domácí přípravě“ a regeneraci. Postupně řešíme jakýkoli problém, který se zrovna objeví, takže případná zranění se rychle léčí, ale díky typům a Richardově péči jsou zranění hodně minimalizována (pokud já neudělám „blbosti“ a poslouchám zejména své tělo a Richardových rad). Poslouchat své tělo a mít se ráda je jedna z nejdůležitějších věcí a i to mě Richard učí.

A co mi tato spolupráce přinesla? Minimalizace zranění, přetížení a únavy. Láska k sobě samé, tím pádem celkové zkvalitnění života a stoupající výkonnost.  Náš vztah je ale také přátelský, moc si ho vážím a mám ráda. Prostě a jednoduše: NAUČIL MĚ ŽÍT, MILOVAT A BÝT ŠŤASTNÁ a to je nejvíc! Takže ze srdce: DÍKY RICHARDE!"

 

Eva Vrabcová Nývltová

Eva Vrabcová Nývltová (* 6. února 1986, Trutnov) je česká atletka a běžkyně na lyžích. V současnosti hájí barvy lyžařského klubu Olfin car Vella Trutnov.

Startovala šestkrát na mistrovství světa v klasickém lyžování (poprvé již v devatenácti letech) a třikrát na zimní olympiádě. Jejím nejlepším individuálním umístěním z těchto akcí bylo 5. místo v Soči 2014. Jako atletka se zúčastnila i Letních olympijských her 2016.